MOROMETII

Morometii  este un roman de Marin Preda aparut in doua volume la Editura de Stat pentru Literatura  si Arta, în 1955 și în 1967 si este considerat cea mai populara opera a sa.

Este un roman de tip fresca sociala. Opera ilustreaza viata rurala în perioada interbelica si postbelica.Autorul ilustreaza dezagregarea lenta a nucleului social rural, familia patriarhala, și distrugerea spiritului taranesc.

Marin Preda face din taranul Moromete un individ cu o viata psihologica normala, apt prin aceasta de a deveni erou de proza moderna. El creeaza un taran inteligent, in masura sa constientizeze, în modul lui caracteristic, dramele existenței și ale clasei sociale din care face parte.

Primul roman a fost ecranizat în 1987 în regia lui Stere Gulea, care a preluat și rolul scenaristului în acest film. A fost produs de Casa de Filme 1  și distribuit de Romania Film.

continuare a filmului din 1987, Morometii 2, a fost anuntata în 2017 la 30 de ani de la lansarea filmului original, tot in regia lui Stere Gulea. Scenariul este o adaptare a celui de-al doilea volum al romanului Morometii, a romanului Viata ca o prada  și a publicisticii lui Preda.

Filmul  ruleaza pe marile ecrane si va invit sa mergeti  sa il vizionati!

Nici un comentariu inca.

Lasa un comentariu