Festivitatea de premiere Cupa 1 2014

    Asa cum va spuneam intr-un post recent, anul acesta am sustinut cea de-a 12-a editie a Cupei 1, pornind de la credinta ca sportul in scoli si licee este deosebit de important.

    Astfel, peste 350 de campioni Cupa 1 au fost premiati in cadrul unei gale festive, la care au luat parte inclusiv marii campioni ai Romaniei: Gabriela Szabo (atletism), Cosmin Matei (fotbal), Otilia Bădescu (tenis de masă), Mihai Covaliu (scrimă),Irina Deleanu (gimnastică ritmică), Monica Roșu (gimnastică), Camelia Potec(înot), Gabriel Solomon (atletism), Virgil Stănescu (baschet), Virgil Căruțașu(baschet), Flori Preda (handbal), Adela Răducă (volei) și Maria Picioroagă(volei).

    Campionii romani au participat la workshop-ul Cupa 1, pe tema promovarii sportului in scoli. La aceasta dezbatere am particpat si eu, alaturi de Carmen Brumă si bloggerul Cristian China-Birta (Chinezu). Discutia a fost extrem de intersanta, iar concluziile au vizat importanta sportului si a modalitatii in care elevii privesc activitatea fizica. Una dintre principalele cauze pentru nepracticarea sportului este lipsa de informatie, potrivit Cameliei Potec, iar solutia a venit din partea baschetbalistului roman Virgil Stănescu si consta “nu doar in informare, ci si in a face sportul mai atractiv si mai interesant, prin promovarea modelelor”. Fotbalistul Cosmin Matei considera ca sustinerea si promovarea campionilor pot stimula interesul celor mici fata de activitatea sportiva, insa concluzia generala atribuie rolul de initiatori ai unei vieti sanatoase parintilor si profesorilor, care trebuie sa inceapa sa constientizeze rolul important al ceea ce numeste Otilia Bădescu “trio parinte, profesor, copil”. Gabriel Solomon a remarcat concurenta pe care jocurile video si internetul o fac sportului, iar Gabi Szabo ne-a prezentat metoda principala prin care sportul va putea face fata acestei rivalitati: “reinventarea orelor de sport”.

    La cea de-a 12-a ediție, Cupa 1 a inregistrat un număr impresionant de participanti: 122 de echipe, insumand aproape 2000 de elevi si liceeni, inscrisi la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal și volei.  Din totalul de 55 de institutii de invatamant din Sectorul 1 al Capitalei, in competitiile sportive de anul acesta s-au inscris 48 de scoli si licee.

    Si pentru ca le-am promis invingatorilor ca ii voi felicita si pe blog, iata clasamentul final: scoala generala “Nicolae Titulescu” si-a adjudecat locul I la competitia de handbal baieti si baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiata dintre scolile de la editia 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”a castigat locul I la competitia de volei si fotbal (liceu si gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

    Sportul de echipa cu cele mai multe inscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanti, iar atletismul isi pastreaza titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de inscrisi.

    Colegiul Național “Aurel Vlaicu” a castigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet baieti (liceu IX-XII), detinut anul trecut de Colegiul National “Ion Neculce”, iar Colegiul National “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), in favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

    Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul National “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul National “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuta”, Scoala Gimnaziala “Titu Maiorescu”, Scoala Gimnaziala “Nicolae Titulescu”, Scoala Gimnaziala “Geo Bogza” si Scoala Gimnaziala “Geo Bogza”.

    Felicitari tuturor participantilor! Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, in parteneriat cu Asociatia Sport pentru Viata.

    Sursa: https://danarogoz.one.ro/?p=18169

    Nici un comentariu inca.

    Lasa un comentariu